Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Grythyttan, en bergslagsbygd med järnhanteringstraditioner

Innehåll
Vi åker via Karlskoga och Loka till Grythyttans hembygdsgård, Skräddartorp. Skräddartorp är känt sedan 1640-talet och har gått i arv inom samma släkt i elva generationer fram till 1968 då gården testamenterades till Grythyttans hembygdsförening. Mer om bergsmansgårdens historia berättar en av våra medlemmar som även är hembygdsföreningens ordförande. På gården serveras förmiddagskaffe. Efter Skräddartorp besöker vi Grythyttans kyrka som ligger bara några steg från Gästgivaregården där vi intar dagens lunch. Vid Grythyttans Stålmöbler får vi sedan information om företaget och får se en del av den verksamhet som under många år har pågått där med bl.a. tillverkning av de välkända utemöblerna. Innan återresan till Örebro dricker vi eftermiddagskaffet på Grythyttans herrgård.

Bra att veta
Avresa från Fredsgatan 08:00 och Eurostop 08:15. Åter i Örebro ca 18:00, Min 40 - max 48 deltagare.

Pris>/b>
470 kr
Ansvariga: Hans Axelsson, 019-222329 och Anders Westergren 070-3804577

I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor