Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Sveriges kust- och luftförsvar under "kalla kriget"

Innehåll
I utkanten av Oxelösund, på Femöre, finns ett tidigare topphemligt kustartilleribatteri som sedan 2003 är tillgängligt för allmänheten och som i dag drivs som museum. Museet skildrar hur det svenska kustförsvaret fungerade under kalla kriget. Här får vi på förmiddagen möjlighet att via guidning ta del av alla de olika anläggningsdelar som finns undangömda i det utsprängda berget. Efter lunch reser vi vidare till Skavsta. Här fanns tidigare spaningsflygflottiljen F 11och idag finns ett museum som skildrar det moderna svenska spaningsflygets utveckling där F 11 hade en viktig roll i att flygbevaka Sveriges gränser under orostider. På museet finns även mycket annan intressant flyghistoria och information om hur arbetet gick till på en flottilj.
Bra att veta
Avresa från Fredsgatan 07:30 och Eurostop 07:45. Åter i Örebro ca 18:45, Min 40 - max 48 deltagare.

Pris>/b>
620 kr
Ansvariga: Hans Axelsson 019-22 23 29 och Anders Westergren 070-380 45 77

I samverkan med Aktiva Seniorer

OBSERVERA
Anmälan kan endast göras via Aktiva Seniorers anmälningsblankett eller genom att besöka eller ringa Aktiva Seniorers expedition, 019-10 29 29. Vänligen observera öppettiderna: Må-To 10.00-12.00.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan