Tillbaka till Ryska

Ryska nybörjare, intresseanmälan

  • Den ryska ekonomin är högintressant för svenska företag
  • Lär dig tyda det kyrilliska alfabetet
  • Kommunicera med cirka 285 miljoner ryskspråkiga i hela världen

Vid Leninmausoleet och på Röda torget pratar man ryska - gör det du också! Under trivsamma former i en avspänd atmosfär bekantar du dig med språket hos oss. Våra kursledare är noga utvalda och grupperna små. Det är roligt att lära ett nytt språk och en härlig känsla att kunna göra sig förstådd.

Innehåll
Grundkursen i ryska innehåller alfabetet, grunderna i uttal, grammatik och ordförråd samt kommunikativa övningar för olika vardagliga situationer. Vi lär oss ord, uttryck, fraser och basgrammatik som hör till vardagsspråket.

Upplägg
Gruppundervisning i liten grupp, kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en kväll i veckan under 8 veckor.

Kursledare
Monica Ribaitiene kommer från Chicago, USA men har bott i Sverige i fem år. Hon är ansvarig för språkcaféet i Falun och vikarierar som lärare på flera gymnasieskolor.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Vid första kursträffen kommer ni via ledaren att få en hemsidesadress för att beställa kursbok inkl CD.

Bra att veta
Kaffe och te finns att köpa.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.
Om du deltagit vid minst 75% av kurstillfällena kan Medborgarskolan utfärda ett intyg mot en kostnad om 75 kr

Anmälan

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer