Tillbaka till Måleri

Oljemålning/Akryl Nybörjare o Fortsättning

 • Öva upp ditt färgsinne
 • Använd din kreativitet
 • Bli inspirerad

Du som drömmer om att kunna måla? Här har du chansen att få ta del av de viktiga baskunskaperna du behöver. Att måla är en underbar hobby som passar många och det är aldrig för sent att börja!

Innehåll
Att måla i akryl är roligt och enkelt. En vattenlöslig, luktfri och snabbtorkande färg som kan varieras i det oändliga med hjälp av fantasin. Du får även lära dig oljemålning. Den här kursen passar både nybörjare och de med lite erfarenhet. Varje sammankomst innehåller teori och praktiska övningar. Du lär om material, färgblandning, bildkomposition, att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 8 veckor.

Förkunskaper
Detta är en kurs för både nybörjare och fortsättare.

Kursledare
Stanley Didrichsen har studerat vid Fetco´s målarskola i Stockholm, Aarhus konstakademi, Örebro konstskola mm. Stanley har ett stort intresse av måleri och många målarresor till andra länder i sitt bagage. Hos Stanley får du verkligen lära dig teoretiskt och grundligt hur man målar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial tar du med dig! Medtag 1 st akryllåda och 1 st oljefärgslåda studiefärger, lådorna måste innehålla 18 färger/låda, 3 penslar stor, mellan och liten eller penselsats och palettkniv. 1 L Luktfri lacknafta (Magnussons färg) ca 50,- (behöver inte vara Odour som är för dyr). 1 m x ca 1,5 m lös bomullsduk/linneduk (Magnussons) pris från 135,-. Medtag 2 glasburkar med skruvlock och 2 palettkoppar samt bakplåtspapper.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser.

Bra att veta
Staffli finns på plats.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Örebro, Klostergatan 20, Klostergatan 20, ÖREBRO (Karta)
 • Ledare: Stanley Didrichsen
 • Start: den 27 februari 2017
 • Dag och tid: Måndag 18:00-20:15
 • Kurstimmar: 24
 • Tillfällen: 8
 • Kursnummer: 3582
 • Pris: 1475 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Örebro, Klostergatan 20 ÖREBRO

Klostergatan 20, 70361 ÖREBRO
Telefon: 019-764 14 00

Medborgarskolan Örebro
Storgatan 18
70361 ÖREBRO

019-764 14 00
orebro@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Örebro

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor