Tillbaka till Konstvetenskap och konsthistoria

Konsthistoria- Nordiskt måleri från 1880- talet

Carl Larsson, Bruno Liljefors, August Strindberg, Edvard Munch för att inte tala om Skagenmålarna. Vad har dessa betytt för nordiskt måleri? Norman berättar och visar bilder från 1880 - 1910 då bla dessa konstnärer var som mest verksamma.

Upplägg
Norman kommer att börja med alla nordiska länders konstnärer runt sekelskiftet för att sedan djupdyka i våra svenska konstnärer från den tiden.

Förkunskaper
Alla är välkomna!

Kursledare
Norman Sandén är lärare på Örebro konstskola sedan många år och har en gedigen konstutbildning från både Stockholm , Umeå och Örebro. Norman arbetar både teoretiskt och praktiskt med konst. Är mycket kunnig och en god pedagog med lång erfarenhet.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Kaffe/the finns att köpa för 5:-, vån 1 och vån 2.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare