Tillbaka till Stränginstrument

Elgitarr - Enskild undervisning

En gitarr är ett oerhört tacksamt instrument, med tre ackord kan du kompa tusentals sånger. Lär dig grunderna och njut av glädjen i att spela med andra.

Innehåll och mål
Vi börjar från början med ackordspel och melodispel.
Målet är att du ska kunna ackompanjera och spela enkla solon efter gehör med hjälp av grundackord med en korrekt fingersättning.

Upplägg
Enskild undervisning. Kursen omfattar 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 6 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper i gitarrspelande krävs, bara lust och intresse.

Kursledare
Sebastian Olofsson är musiker och har stor vana i att lära ut instrument.
Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursledaren använder eget material. Du behöver ta med en egen elgitarr. Förstärkare finns på plats.

Tips på vidareutveckling
När du känner dig hemma i ditt gitarrspelande kan du dra ihop ett litet band och komma och repa i våra replokaler Midgård. Kontakta Medborgarskolans Micael Svan om du vill veta mer.

Bra att veta
Var vänlig uppge önskad dag och tid när du anmäler dig. Anger du flera olika alternativ så har du större chans att få en tid som passar. Medborgarskolan kontaktar dig sedan med ett förslag som du får ta slutlig ställning till. Ange gärna många telefonnummer (hem, arbete, mobil) samt e-post.

Våra kurslokaler ligger en trappa upp på Prästgatan 64 B precis vid Österängsparken. Där finns möjlighet att göra kaffe eller te.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan till höger!

Anmälan

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Östersund repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer