Tillbaka till Vävning

Vävning

Upptäck konsten att väva, ett gammalt och vackert hantverk! Lär dig använda hantverket för att skapa egendesignade föremål, precis efter din smak! Väv vackra sjalar, väskor, kuddar eller moderna bordstabletter. Kursen passar dig som är nybörjare, och dig som har lite tidigare erfarenhet, men vill fräscha upp dina kurser

Innehåll
Du får lära dig att sätta upp och väva enkla vävnader. Har du Du lär dig tekniker inom vävning och bestämmer i samråd med kursledaren vad som är lämpligt att skapa. I de enklaste teknikerna kan du exempelvis väva sjalar, inredningstyger till en kudde eller väska, enklare mattor, eller en traditionell löpare.

Upplägg
Ledaren går igenom de olika momenten inom vävning. Detta görs både gemensamt och individuellt för att alla ska få bästa möjliga förutsättningar. Vi träffas en gång i veckan, samma dag och tid.

Förkunskaper

Denna kurs vänder sig till nybörjare och de med lite tidigare kunskaper som önskar att fräscha upp dem.


Kursledare
Lisbeth har haft vävkurser på Medborgarskolan i många år. Hon håller dessutom helgkurser i mosaik. Ett stort intresse hos Lisbeth är pyssel i alla former och arbetar gärna med saker som går att återvinna.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Medtag papper, sax och måttband. Kostnad för kursmaterial tillkommer, du kan ta med eget material eller beställa material gemensamt i gruppen. I kurslokalen finns tillgång till inspirationsmaterial t ex böcker och vävprover.

Bra att veta
Vi arbetar med hopfällbara vävstolar som du gärna får låna hem och arbeta hemma mellan kurstillfällena.

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan