Tillbaka till Friskvård

Mindfulness i naturen

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Meditativa och konkreta övningar utomhus som bl a kan reducera stress, smärta och sömnproblem. Genom andningsövningar får du kontakt med ditt inre och sambandet mellan kropp, själ och natur. Du blir medveten om nuet och din inre balans ger dig nya möjligheter till ett mer harmoniskt liv.

INNEHÅLL
Medveten närvaro handlar om att leva mer närvarande i nuet och se saker och ting som de är. Vi använder oss av våra fem (sex) sinnen för att återupptäcka naturen och få kontakt med oss själva.

UPPLÄGG
Vi gör blandade övningar i grupp och i par för att stärka våra sinnen med andningsövningar och korta naturmeditationer. Vi är utomhus men vid ösregn under tak.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Ylva har varit kursledare hos oss på Medborgarskolan sedan början av 2000-talet. Hon har drivit Ny-Fiket lunchcafé i Lidköping under 3 år, specialiserat på nyttigt mat- och kaffebröd, gluten- och mjölkfritt. Ylva har många års erfarenhet av att leda olika slags avslappningstekniker, både ute och inne.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Mjuka, lediga kläder och bra skor rekommenderas, i övrigt kläder efter väder.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com och 10 % rabatt på böcker, papper- och kontorsvaror i Akademibokhandelns alla butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/-checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0521-682 40

Lokalkontor i Region Väst

Kombinera skön avkoppling i hängmattan med någon av alla våra roliga sommarkurser!

Se utbudet av sommarkurser!

Ta bästa bilden - tävla om en Canon EOS 700D systemkamera och fotokurser!

Läs mer om tävlingen!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning