Tillbaka till Tyska

Tyska termin 6, nivå ?

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till Europas nästa största språk
  • Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner

Tyska talas av över 120 miljoner i Europa; i Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Liechtenstein – överallt i Europa har du nytta av kunskaper i tyska både privat och i arbete.

Förkunskaper
Du har studerat fem terminer (ca 100 studietimmar) i studiecirkel eller har motsvarande kunskaper.

Innehåll
Vi börjar med repetition och fortsätter sedan med att bygga upp ordförrådet, fördjupa våra kunskaper i grammatik, träna läs- och hörförståelse.
Mycket muntliga övningar.

Kurslitteratur
Vi fortsätter i "Einverstanden 1". Om du inte redan har boken kan du köpa den t ex på Studium Bookshop, Karlavägen 4, tel 08-660 03 86 eller på www.bokus.com

Kursledare
Kathrin kommer ursprungligen från Tyskland där hon arbetade som språkterapeut. Hon har studerat pedagogik och special pedagogik och har flera års erfarenhet av vuxenundervisning.

Rådgivning inför kursval
Om du är osäker på vilken nivå du ska välja kom och träffa vår kursledare för rådgivning: måndag 5/9 från kl 16.00. Ring 010-157 63 61 och boka en tid.

Bra att veta
Ev lovdatum bestäms tillsammans i gruppen.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Missa inte att vi erbjuder online-kurser i bland annat spanska, italienska och japanska.

Läs mer om våra online-kurser!

Ditt kroppsspråk signalerar ofta mer än orden du säger. I denna intensiva workshop jobbar du praktiskt med ditt eget kroppsspråk och utvecklar din förmåga att kommunicera.

Anmäl dig här

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

På våra skrivarkurser ger vi dig grundverktygen för att komma igång i ditt skrivande och förverkliga din dröm att skriva en novell, ett resereportage eller kanske boken om ditt liv.

Se alla våra skrivarkurser