Tillbaka till Övrig textilslöjd

Blocktryck - ett enkelt sätt att skapa mönster

Vad är egentligen ett mönster? I den här kursen undersöker vi textiltryck och mönster på ett lekfullt och enkelt sätt, med hjälp av en form vi skapar i linoleum och sedan trycker med. Med bara en enkel form som utgångspunkt finns oändliga möjligheter!


UPPLÄGG
Variationerna är nästintill oändliga när det kommer till mönstervärlden. Ju enklare form desto fler mönster kan man göra med samma utgångsform. Eftersom detta är en helgkurs kommer vi ha tid att grotta ner oss i olika färger och former. Tanken med kursen är att den ska vara inspirerande och lustfylld.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Kursledare Textilkonstnär Maja Sundblom. Se gärna hennes hemsida: cargocollective.com/majasundblom <http://cargocollective.com/majasundblom>
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Material ingår inte i kursavgiften.
Ta med:
- Det tyg du vill trycka på. Enfärgad/ ljus lakansväv i bomull (eller liknande) rekommenderas. Att trycka på bomullskläder eller tygpåsar går också bra. Återanvänd gärna sådant du redan har hemma!
- Målartejp
- En ”vanlig” disktrasa. Den lite tjockare, inte den tunnaste varianten.
- Ett par, tre stycken gamla tidningar.

BRA ATT VETA
Observera att detta inte är en kurs i sömnad, utan i textiltryck.
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett