Tillbaka till Möbeltapetsering

Möbelrestaurering

Har du möbler och/eller träföremål hemma som skulle behöva göras i ordning? Har du gjort ett loppisfynd men inte kommit dig för att restaurera möbeln eller föremålet? Stolar som är vingliga och behöver limmas om? En byrå som tappat sin lyster? Litet bord med lackskador?

Innehåll
Du lär dig konsten med möbelrestaurering och får själv arbeta på ditt egenvalda objekt. Du lär dig hantera både funktionsmässiga och utseendemässiga skador. Kursen innehåller dock ej målning eller omklädsel.

Upplägg
Under en helg kan vi tillsammans först analysera och diskutera vilka olika vägar som finns för att nå fram till ett bra resultat, och vad du inte skall göra. Vi pratar om kulturarv, möbelstilar, historia, material och tekniker. Vi träffas lördag och söndag 09.00-16.00.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs för att delta i kursen.

Kursmaterial
Du tar med dig 2-3 olika objekt att arbeta med. Grundmaterial såsom shellack, lim och rengöringsmedel ingår inte i kursavgiften utan betalas på plats till kursledaren. Verktyg finns till utlåning i verkstaden.

Kursledare
Monica Svederoth, som håller i kursen, har arbetat med möbelrestaurering och haft eget företag sedan 1988. Har flera års erfarenhet som kursledare hos olika studieförbund i Stockholm, Uppsala samt i egen regi. Se hemsidan: www.auroramobelrestaurering.com Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Om fakturan ska gå till din arbetsgivare uppge faktureringsadressen i meddelanderutan.

Bra att veta
Kursledaren kommer före kursstart att kontakta dig via telefon för att diskutera lämpliga objektval.
Vi håller till på Luthagens möbelateljé (Aurora möbelrestaurering), Kyrkogårdsgatan 39 (mitt i mot Ekonomikum).

Anmälan

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Gratis kurser i svenska och samhällskunskap för dig som är asylsökande.
Free tuition in Swedish and Swedish Society for asylum seekers.

Mer information/ More information

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor