Tillbaka till Ryska

Ryska, nivå A1

  • Den ryska ekonomin är högintressant för svenska företag
  • Lär dig tyda det kyrilliska alfabetet
  • Kommunicera med cirka 285 miljoner ryskspråkiga i hela världen

Ryska är ett rikt och uttrycksfullt språk som öppnar dörrar österut. Språket talas av ca 160 miljoner människor i Ryssland och är dessutom andraspråk för innevånare i östra Europa. Kontakterna mellan våra länder ökar och kunskaper i ryska blir allt med efterfrågad. Kursen är för dig som läst språket tidigare.

Termin 2

INNEHÅLL OCH MÅL
Grundkursen i ryska innehåller alfabetet, grunderna i uttal, grammatik och ordförråd samt kommunikativa övningar för olika vardagliga situationer.

FÖRKUNSKAPER
Motsvarande 1 termin kvällskurs.

Europarådets nivåskala beskriver A1 så här:
A1 Jag kan förstå mycket enkla meningar. Jag kan ställa och besvara enkla frågor. Jag kan använda enkla fraser för att beskriva var jag bor och människor jag känner.

KURSLEDARE
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Materialkostnad tillkommer, bok 230 kr och cd 145 kr + övn bok. Beställs av deltagaren själv på nätet. "Ryska 1 ( textbok och övn bok).

BRA ATT VETA
Startdatum preliminärt. Avvakta kallelse per telefon eller post.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0500-48 25 15

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2016