Tillbaka till Silversmide och annan metallslöjd

Silversmide - Jultema

  • Skapa dina egna verk från idé till verklighet
  • Utveckla din kreativitet
  • Arbeta med händerna

Silversmide - Jultema

Gör egna julklappar eller julpynt - silversmide 8 lektionstimmar

INNEHÅLL OCH MÅL
Skapa dina egna presenter eller julpynt, från idé till verklighet. Silver verkar lyxigt men är inte särskilt dyrt. Du kan våga prova t ex att såga, borra, löda, fila, putsa och polera utan att vara rädd att misslyckas. Resultatet kan bli ett glänsande smycke som du är ensam om. Du arbetar individuellt med ett par enklare föremål som du själv valt. En kurs för dig är nybörjare eller har hållit på ett tag som kanske har något som du vill göra färdigt. Exempel på enkelt julpynt kommer att visas upp som förslag.

KURSUPPLÄGG
söndag 8 lektionstimmar(1 lektionstimme varar 45 min).
Detta är en kurs där du kan "prova" på hantverket genom att göra en enkel present eller julpynt, och se om du blir lika fängslad av det som handledaren. Om viljan finns kan en uppföljningskurs anordnas.

FÖRKUNSKAPER
Behövs inte till denna kurs.

KURSLEDARE
Kristina Fureby, mångfacetterad person med många kunskaper i sina händer, bl a silversmide och silverlera.
Kristina har haft utställning i Stadshuset i november 2011 och juni 2013,utställning på Åkersbergs stiftsgård nov 2014, samt varit med på konstrundan 2013,2014 och 2015. Titta in på www.personligsilverkonst.com <http://www.personligdesign.com> om du vill se några av hennes arbete.
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Materialkostnad tillkommer, betalas direkt till ledare
Silverpriset är c:a 16 kr/g. Sen är det upp ditt varje elev hur mycket man använder. Om man gör tunga saker eller lätta. (ex en ring kan
väga c:a 10 g)
Egen lunch medtages.

Kristina tar även emot studiebesök, kan anordna en kurs om ni är några stycken, samt anordnar minikurser där du gör en enkel tavla eller smycke tex för möhippor, bröllopsdagar eller födelsedagar.


För information ring 0738294973

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan