Tillbaka till Konsthantverk

Betongkurs 1/11 och 8/11

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Betong är ett roligt och spännande material att skapa med. Lär dig gjuta vackra ting till både hem och trädgård. Gjut skålar/krukor, småfigurer, dekorativa trädgårdsplattor eller skapa något helt unikt.

Innehåll:
Vi lär oss mer om materialet betong och hur man gjuter i färdiga formar, bygger egna formar av saker man ofta har hemma och går även in lite på hur man kan skapa egna formar i t.ex. silikon och latex. Vi lär oss även hur man efterbehandlar på bästa sätt. Målsättningen med kursen är att du som kursdeltagare ska bli så pass bekant med materialet att du kan fortsätta ditt skapande hemma.

Upplägg:
Kursen är vid 2 tillfällen á 4 studietimmar, där vi vid första träffen pratar betong och gjuter våra alster. Finns intresse pratar vi även lite om hur man kan skapa egna formar. Vi andra tillfället avformar vi och lär oss efterbehandla med slipning och ytbehandling. Behandla in med lack/vax eller varför inte gå loss bland ett hundratal olika färger och kulörer, från effektfärger för rost till metallic- och glitterfärger.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs, denna kurs är anpassad både till dig som är helt nybörjare till dig som gjutit en hel del.

Kursmaterial:
Allt material du behöver ingår i kursavgiften, allt från betong till fika. Medtag gärna egna förpackningar och formar om du önskar göra något speciellt. Vi har även många formar som man gärna får låna.

Kursledare:
Bakom företaget WS Form står Jonas Virsén och Caroline Sundkvist och det är även dem som är era kursledare. De har arbetat med gjutformstillverkning, betong och kursverksamhet under flera år. Företaget driver webbutiken och butiken WS och company som bl.a. säljer gjutformar och tillbehör till betonggjutning.

Kurslokal:
WS forms lokaler på Kolfallsgatan 2.

Bra att veta:
Allt material som behövs ingår i kursavgiften. Som kursdeltagare har man även 15 % rabatt på hela vårt sortiment vid båda kurstillfällena. Rabatten gäller alla färger, gjutformar och andra tillbehör som tillhör betong (slippapper, ytbehandling, tillsatsmedel mm.)

Anmälan

  • Kurslokal: WS form, Kolfallsgatan 2, LINKÖPING (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 1 november 2016
  • Dag och tid: Tisdag 17:30-20:30
  • Kurstimmar: 6
  • Tillfällen: 2
  • Kursnummer: 75457
  • Pris: 950 kr

Fullsatt

WS form LINKÖPING

Kolfallsgatan 2, 58273 LINKÖPING
Telefon: 075-241 68 30

Medborgarskolan Linköping
Teknikringen 7
58330 LINKÖPING

075-241 68 30
linkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Linköping

Följ oss på Facebook och Instagram!

InstagramFölj oss på Facebook!

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker

Rabatt på sjölivskurs och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)