Tillbaka till Japanska

Japanska termin 3, ungdomar från 14 år

  • Japanska talas av över 125 miljoner människor
  • Du lär dig läsa och skriva både Hiragana och Katakana
  • Du får en inblick i den rika japanska kulturen

Moshi moshi!
Lär dig japanska för att så småningom kunna läsa och förstå t.ex. manga och animé på originalspråket, eller varför inte skriva till din idol eller ha kontakt med en kompis i Japan. Omoshiroi desu yo!

Japan är ett land som fascinerar folk i alla åldrar. I Sverige har intresset länge varit stort bland barn, tonåringar och vuxna för att lära sig japanska för att kunna ta del av den spännande och så annorlunda kulturen.
Många planerar att studera i Japan och då är det viktigt att ha språkkunskaper med i bagaget.

Förkunskaper
Du har läst japanska i studiecirkel under ett par terminer, ca 40 studietimmar.

Innehåll
Vi repeterar och fortsätter sedan att lära oss nya ord och uttryck, skriver och lär oss fler kanjitecken. Vi tränar att prata japanska i olika vardagssituationer.

Kurslitteratur
Kurslitteraturen är japansk/engelsk, "Japanese for Young People I" (både Student Book och Kana Workbook). Under kursen börjar vi med "Japanese for young people 2" - Studentbook.
Vi rekommenderar inköp på Studium Bookshop, Karlavägen 4, tel 08-660 03 86.

Kursledare
Shiori Yukie har examen i Kommunikation och kultur från Otsuma Women’s University, Tokio. Hon har även en lärarutbildning i japanska som främmande språk från Human Academy i Tokio.

Inplaceringstest
Är du osäker på dina förkunskaper? Kom och träffa en av våra kursledare tisdag 6/9 kl 18.00-20.00. Anmälan kan du göra på nätet eller ring 010-157 63 61.

Bra att veta
Inga lektioner under v 44.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen.

Läs mer om utbildningen här

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning

Ditt kroppsspråk signalerar ofta mer än orden du säger. I denna intensiva workshop jobbar du praktiskt med ditt eget kroppsspråk och utvecklar din förmåga att kommunicera.

Anmäl dig här

Study Swedish in an 2 weeks intensive course for beginners.

Swedish for beginners