Tillbaka till Data

Börja blogga- grundkurs för dig som vill komma igång

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Hur fungerar sociala medier? Hur kommer jag igång med att blogga? På den här kursen får du guidning i djungeln av sociala medier, med speciellt fokus på att starta upp och komma igång med en egen blogg.

Innehåll
- Vilka sociala medier finns det?
- Vad ska man tänka på innan man börjar blogga?
- Vi går igenom termer och begrepp och vilka olika varianter av bloggar det finns.
- Du får hjälp och tips för att starta upp och komma igång med en egen blogg.

Upplägg
4 tillfällen, en gång i veckan. Vi jobbar vid varsin dator med internetuppkoppling och Windows 7 med Office 2010. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm så att du enkelt kan följa med under kursen.

Förkunskaper
Grundläggande datorvana där du kan använda Internet och har en e-postadress.

Kursledare
Mia Nordberg
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Vi sitter vid var sin dator med internetuppkoppling och Windows 7 och Microsoft 2016. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan