Tillbaka till Juridik och rättsvetenskap

God man-utbildning - ej för God man för ensamkommande barn

Observera att denna kurs INTE riktar sig till dig som vill bli God man för ensamkommande barn! Utbildningen sker i samverkan med Överförmyndarförvaltningen och med deras kursplan.

INNEHÅLL
Vi går igenom:
- Juridik
- Ekonomi/förvalta egendom
- Personlig omvårdnad/bevaka rätt

UPPLÄGG
Kursen går 7 onsdagar i rad med start den 28/9 och sista kurstillfället den 9/11. Kursen avslutas med ett kunskapsprov som genomförs som en hemtentamen inom en vecka efter sista lektionen. Provet ska vara Överförmyndarförvaltningen tillhanda för rättning senast den 17/11.

FÖRKUNSKAPER
Goda kunskaper i svenska språket krävs.

KURSLEDARE
Kursledarna kommer från Överförmyndarförvaltningen.

KURSMATERIAL
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Kursboken "Gode mannens ABC: handbok för gode män och förvaltare" av Jan Wallgren kan du köpa bland annat internet för ca 320 kronor.

BRA ATT VETA
Efter godkänt kunskapstest har du möjlighet att åta dig godmans- eller förvaltarskapsuppdrag för huvudmän folkbokförda i Göteborg. Överförmyndaren kommer även att kontrollera att du inte förekommer i Rikspolisstyrelsens så kallade belastningsregister, att du inte förekommer i socialregistret och att du inte har några betalningsanmärkningar. Ett krav är också att du som ny god man eller förvaltare inte har fyllt 70 år.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2016