Tillbaka till Bank, försäkring och finansiering

Aktier, grundkurs

Här får du den kunskap som krävs för att du ska komma igång med ett långsiktigt och lönsamt sparande i aktier och fonder. Kursen vänder sig till dig som vill eller redan har börjat spara i enskilda aktier eller fonder.

INNEHÅLL
Vi behandlar möjligheter och risker, portföljtänkande och aktievärdering. Du får praktiska tips om hur det går till att köpa, förvalta och sälja aktier.

UPPLÄGG
Kursen går 6 torsdagar med start den 6/10 och går sedan på följande torsdagar den 13/10, 27/10, 3/11, 17/11 samt den 24/11.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Dag Källvik har arbetat som kursledare i ekonomi för Medborgarskolan och för andra studieförbund i över 20 år. Han har tidigare arbetat på bank och med aktiekurser för en rad privata företag i Göteborgsområdet och sitter idag även i valberedningen för Aktiespararnas Riksförbund och Aktiespararna Väst. I lektionssalen är Dags främsta styrkor att han är grundlig och pedagogisk, vilket genom åren har gjort honom till en uppskattad kursledare hos oss på Medborgarskolan.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Kursboken "Aktie- och fondhandboken: lär dig spara i aktier och fonder för en bättre privatekonomi" (Förlag: Aktiespararna Kunskap) av Björn Wilke kan du köpa på bland annat internet, cirkapris 170 kronor.

BRA ATT VETA
Vill du fördjupa dina kunskaper efter avslutad kurs rekommenderar vi Aktier, fortsättningskurs.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2016