Tillbaka till Körsång

Badrumskören Jönköping

Kören för ALLA som tycker om att sjunga! Vår ledstjärna är sångglädje och vi sjunger bl a visor, jazz och musikal. Vid terminsslutet avslutar vi med konsert för släkt och vänner.

Det är i flera vetenskapliga studier bevisat att körsång är välgörande för både kropp och själ. Sången och gemenskapen sätter fart på massor av positiva reaktioner i din kropp. Kom med du också och upptäck den musikalitet som finns inom dig!

INNEHÅLL
Vi håller oss mestadels till välkända sånger ur olika genrer och provar också på att sjunga enkel stämsång.

Vi fokuserar på tre viktiga saker:
*Trevlig samvaro - Gott kamratskap, trygghet och en avspänd atmosfär är viktiga ingredienser för att våga!
*Träning och utveckling av instrumentet - Vi använder det allra finaste musikinstrumentet av alla, nämligen vår egen röst. Den behöver tränas och utvecklas för att kunna låta som vi vill.
*Det musikaliska uttrycket – Rösten måste inte alltid låta fin och vacker. Det centrala är att hitta den musikaliska känslan i sången. Ibland kan det till och med vara bra om det får låta riktigt fult!

UPPLÄGG
Onsdagar 1 gång i veckan under 12 veckor, vi avslutar med en liten konsert den 12:e gången. Datum och lokal för avslutningen ej ännu fastslaget.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. OBS! att du som varit med tidigare själv måste återanmäla dig till höstens kör om du vill vara med. Du blir inte automatiskt kallad som tidigare.

KURSMATERIAL
Lösa blad med sångtexter.

KURSLEDARE:
Jag heter Karin Seiborg och tog över körledarskapet i Badrumskören fr o m vårterminen 2013. Jag jobbar till vardags som frilansande musiker och sångpedagog. Sjunger gärna jazz men också pop och folkvisa, och är själv medlem i Jönköpings kammarkör där vi sjunger mestadels klassiskt. På fritiden lagar jag gärna god mat, gillar att segla och att vara i naturen.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.


Varmt Välkommen!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker

Rabatt på sjölivskurs och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)