Tillbaka till Fotografi och film

Kvällsfotografering

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Lär dig fotografera på kvällen och leka med ljuset. Vi gör praktiska fotoutflykter på kvällen och arbetar oss sakta fram mot fantasirika bilder. Vi har också en teoridel där vi tittat på resultatet och lär oss av varandra.

Upplägg
Vi träffas sex tillfällen och vi jobbar utomhus under kvällarna.Vi tittar på varandras bilder och ger feedback på vad man kan ändra på eller förstärka för att få den perfekta kvällsbilden.

Förkunskaper
Inga

Kursledare
Peter Schedwin undervisar inom fotografering och bildkomposition. Han har en bakgrund som pressfotograf, är skolad inom dokumentär fotografi, och har arbetat åt Medborgarskolan med fotokurser sedan 2003. Fokus ligger ofta på samtal kring bildskapande och själva utvecklandet av deltagarens förmåga att ta bättre bilder.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder ett flertal kurser som passar dig som gått denna kurs. Flera kreativa fotokurser, men även inom redigering och formgivning med Photoshop, Lightroom CC och In Design.

Bra att veta
Kravet är att du har en systemkamera (eller kamera där du kan justera tiden på) och dessutom gärna ett trebensstativ.

Alla kursstarter är preliminära.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor