Tillbaka till Matlagningskurser

Lilla kockskolan, del 2, Höst

Observera att det går utmärkt att börja med del 2 eftersom både del 1 och del 2 vänder sig till nybörjare vid spisen.

Lilla kockskolan är en nybörjarkurs för vuxna för dig som är novis vid spisen och vill laga fantastiska menyer till vardag och fest. Vi lagar maten i mindre grupper under lättsamma former och avnjuter den tillsammans. Tycker du att det är roligt finns det nybörjarkurser till hösten; Del 1 och del 2, Höst som fokuserar på fler nya och spännande utmaningar.

Lilla kockskolan är en nybörjarkurs och består av 4 fristående delar: del 1 och 2, Höst och del 1 och 2, Vår. Varje del fokuserar på nya kapitel vad gäller råvaror, hantering och tillagningsformer. Kurserna kan du gå precis i den ordning du själv önskar.

INNEHÅLL
Du lär dig såsernas ABC och får goda råd om hur du väljer och hanterar olika råvaror. Här fokuserar vi på att snabbt och lätt laga den godaste vardagsmaten från grunden. Du får även lära dig en del kockknep om hur du hanterar kökets verktyg och olika recept. Vi erbjuder en kväll med fågel, en med fisk och en med kött samt passande såser och tillbehör. Susanna använder ekologiska och faitrade produkter där det är möjligt.

Om det blir något över får du med dig det hem tillsammans med ett fint recepthäfte.

UPPLÄGG
Kursen går 3 torsdagar i rad med start den 13/10.
På Susannas kurser lagas all mat från grunden med fokus på säsong, närodlat och miljö.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs då detta är en nybörjarkurs.

KURSLEDARE
Susanna Walfridsson är utbildad kock med lång internationell arbetslivserfarenhet från UD, handelsflottan, hotell samt skolan. Susanna har kompetensutvecklat sig under senare tid genom att studera bland annat näringslära, kött- och vinkunskap vid Göteborgs Universitet. Susanna har i över tretton år hållit matlagningskurser, workshops, föreläsningar och provningar för Medborgarskolan och är en mycket omtyckt kursledare. Under hösten hittar du en mängd kurser med Susanna som ledare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Mat, dryck och materialkostnad är 500 kr för hela kursen, vilket betalas kontant eller via swish till kursledaren vid första kurstillfället.

Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kurstillfället så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare.

BRA ATT VETA
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Göteborg, Haga Östergata 12, GÖTEBORG (Karta)
  • Ledare: Susanna Walfridsson
  • Start: den 13 oktober 2016
  • Dag och tid: Torsdag 18:00-21:00
  • Kurstimmar: 13
  • Tillfällen: 3
  • Kursnummer: 74873
  • Pris: 1495 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Göteborg GÖTEBORG

Haga Östergata 12, 41301 GÖTEBORG
Telefon: 031-755 14 00

Medborgarskolan Göteborg
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

031-755 14 00
goteborg@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Göteborg

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2016

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning