Tillbaka till Tyska

Tyska-nybörjare

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till Europas nästa största språk
  • Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner

Hallo, wollen Sie Deutsch lernen? I tyska för nybörjare får du chans att lära dig grundläggande fraser, grammatik och annat användbart i det tyska språket. Hur presenterar du dig själv och vad står egentligen ett ß för? Vad heter Tysklands största flod och hur beställer du på en restaurang? Med kursledare Elisabeth Åstrand som guide lotsas du in i det tyska språket, för att hitta svar och få ny kunskap.

Innehåll
En kurs för dig som är nybörjare där vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer bl.a. lära dig:

• Fråga hur någon mår
• Ge och förstå vägbeskrivningar
• Be om något
• Handla i butik och på restaurang
• Veckodagar, klocka och tid.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna språkkurs är en nybörjarkurs så du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursledare
Elisabeth Åstrand är en erfaren ledare och har arbetat med utbildning på många olika sätt. Hon har studerat tyska på universitetet i München.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. I kursen använder vi oss av böckerna Tyska ord & Uttryck-Snabbguide till ett grundläggande ordförråd i tyska, ISBN-nummer: 9789186117061 samt Tyska för nybörjare, språkkurs ISBN 9789174252996 . Böckerna finns att beställa på bland annat Bokus.com samt Adlibris.com.

Bra att veta
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare