Tillbaka till Teckenspråk

Teckenspråk som stöd

Tecken som stöd.

INNEHÅLL OCH MÅL
Underlätta kommunikationen genom att använda händerna och leda fram till bättre kommunikation med personer som har talsvårigheter eller inte hör.
Personer som är i behov av att använda Tecken Som Stöd i sitt yrke, är detta en bra möjlighet att utvecklas för att underlätta arbetet.

UPPLÄGG
1 kväll i veckan.

Det kommer vara mycket praktiska övningar under kursens tid och hemuppgifter vid några tillfällen för att få en ordentlig träning av att använda händerna och att lära sig orden.
Alla deltagarna kommer att arbeta utifrån bilder kopplat till hur man tecknar ordet för att få begrepp hur man använder sig av Tecken Som Stöd.

Blir tema områden att ha lektionerna utifrån till att börja med som ex. djur, färger m.m. Det blir att lära sig en del meningar också.

FÖRKUNSKAPER
Du behöver inte ha några förkunskaper inom Tecken Som Stöd, här kan alla delta utifrån sin egen vilja att lära sig Tecken Som Stöd.

KURSLEDARE
Charlotte Jonsson heter jag och är född och uppvuxen i Rättvik. Jag kom först i kontakt med tecken när jag gick i grundskolan, då jag hade en klasskompis som är hörselskadad. På gymnasiet började jag läsa teckenspråk och kände att detta är verkligen något som jag brann för. Fortsatte därför på teckenspråkslinjen på Västanviks Folkhögskola och fick bara mer smak. Slutligen utbildade jag mig till teckenspråkslärare på Örebro universitet. Idag jobbar jag som dövkonsulent och stormtrivs.

Jag älskar verkligen att undervisa och vet att vi kommer få jätteroligt tillsammans.

KURSMATERIAL
Alla deltagarna ska få med sig hem material som de har bra användning av efter kursens slut.

Anmälan

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook