Tillbaka till Matlagningskurser

Vegetarisk matlagning

Vegetarisk matlagning är både gott och nyttigt och är inte bara för vegetarianer. Om alla människor, bara en dag i veckan, hoppade över att tillaga mat med kött, fågel eller fisk skulle det göra stor skillnad för hållbar utveckling och vår egen hälsa. Välkommen att inspireras till att laga hälsosam och god mat!

INNEHÅLL
Under tre tisdagkvällar i rad får du möjlighet att utforska mat ur en annan synvinkel där man tar hänsyn till allt från global uppvärmning till enkel vardagsekonomi. Vi lagar läckra vegetariska rätter av olika slag och lär oss att se på mat på ett nytt sätt.

UPPLÄGG
Kursen går 3 tisdagar i rad med start den 11/10.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Fredrik Liebig har gedigen erfarenhet som kock och har arbetat på många högklassiga restauranger i Sverige (Göteborg), Danmark, Frankrike och Schweiz. Han har även arbetat som metodlärare på Burgårdens utbildningscenter, varit krögare både i Sverige och utomlands samt arbetat som matkonsult, receptutvecklare och skribent. Fredrik samarbetar med Svenska Fiskeriförbundet. Idag driver han även en catering- och evenemangsverksamhet i egen regi.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

MATERIALKOSTNAD
Matkostnad på ca 100 kronor/person/ kurstillfälle tillkommer vilken betalas kontant till ledaren vid respektive kurstillfälle. Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursen så att ledaren kan inhandla råvaror till rätt antal deltagare. I vissa fall blir det mat över efter våra matlagningskurser. Ta därför gärna med en tom matlåda för att kunna ta hem eventuella rester.

BRA ATT VETA
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig