Tillbaka till Matlagningskurser

Vegansk matlagning

Att vara vegan innebär att man endast äter vegetabilisk föda och undviker alla typer av animaliska produkter, alltså även mejeriprodukter och ägg. Här lär vi oss att laga näringsriktig och spännande vegansk mat som du enkelt kan laga hemma efter kursen.

INNEHÅLL
Vi går igenom hur du genom att välja rätt råvaror kan kompensera för de näringsämnen som man annars lättast hittar i animaliska livsmedel och som är klurigare att få i sig genom vegansk kost. Du får också tips på hur du kan komponera måltider för att tillgodogöra dig näringen på bästa sätt. I mindre grupper lagar vi sedan smakrika och vackra varma och kalla rätter samt desserter på enbart vegetabiliska råvaror. Kursdagen avslutas med att vi dukar upp alla rätter till en härlig buffé som vi njuter av tillsammans.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Gabriella Berglund är utbildad kostekonom med fokus på vegetarisk mat och tycker att det är spännande att det gröna får allt större plats i vardagen. Hon har även arbetat som kock på vegetariska restauranger och gillar att hålla ögonen öppna efter nya mattrender. Som kostekonom och kock har hon fått goda kunskaper inom olika specialkoster och detta är ett område hon fördjupat sig i då det blir allt vanligare med födoämnesallergier.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

MATERIALKOSTNAD
Matkostnad på ca 175 kronor/person/ kurstillfälle tillkommer vilken betalas kontant till ledaren vid respektive kurstillfälle. Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursen så att ledaren kan inhandla råvaror till rätt antal deltagare. I vissa fall blir det mat över efter våra matlagningskurser. Ta därför gärna med en tom matlåda för att kunna ta hem eventuella rester.

BRA ATT VETA
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Göteborg, Haga Östergata 12, GÖTEBORG (Karta)
  • Ledare: Gabriella Berglund
  • Start: den 29 oktober 2016
  • Dag och tid: Lördag 17:00-20:00
  • Kurstimmar: 4
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 74982
  • Pris: 695 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Göteborg GÖTEBORG

Haga Östergata 12, 41301 GÖTEBORG
Telefon: 031-755 14 00

Medborgarskolan Göteborg
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

031-755 14 00
goteborg@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Göteborg

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett