Tillbaka till Skrivarcirkel

Poesi - Analysera och skriva dikter - Nyhet

Ta chansen att skapa innovativa dikter! Ta del av stora poeters konstverk och lär Dig förstå dess budskap. Med denna grund skapar Vi sedan egna alster där både kreativitet och kunskap får ta plats.

Innehåll
Du kommer få ta del av, och samtidigt analysera, verk från olika poeter. Fokus ligger främst på svensk, engelsk och grekisk poesi under 1900 talet. Tillsammans diskuterar vi kända "figures of speech" - Vilka ord används och vad är dess sanna mening? Går dem att tolka på olika vis? Du får chansen att utveckla din förståelse för skriftspråkets olika möjligheter.

Vi går igenom metaforer, onomatopoesi (ljudhärmning), allitteration (bokstavsrim), liknelser samt olika former och stilar. Vi diskuterar olika tekniker, både för att analysera och för att skriva, dikter. Vi applicerar sedan våra inhämtade kunskaper direkt i kursen. Vi behandlar också retorik, ethos, logos och pathos - vad betyder de och hur kan vi använda dem när vi skriver våra dikter?

Upplägg
Kursen går en gång varannan veckan med tio sammankomster, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs - bara lust att skriva.

Kursledare
Georgios Tsarsitalidis är 30 år gammal och uppvuxen i Grekland. Han har många års erfarenhet av att undervisa och är utbildad lärare. Han har tre masters, bland annat i Amerikansk litteratur och kultur. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta med dig din bärbara dator och laddare. Om du föredrar att skriva på papper, ta med dig block, penna och suddgummi. Vi kommer att arbeta med ledarens egna framtagna material och övningar.

Bra att veta
I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare