Tillbaka till Matlagningskurser

Gourmetmatlagning

Tillsammans med vår kunnige kock får du lära dig att komponera en fantastisk meny med passande viner till.

INNEHÅLL
Fokus ligger på smaker och presentationer samt hur man komponerar en meny med många olika huvudingredienser. Vi kommer att tillreda en omfattande meny,
5-7 rätter, många men små och delikata, som vi sedan kommer att avnjuta tillsammans med vin.

FÖRKUNSKAPER
Kurser på den här nivån riktar sig till dig som har medelgoda kunskaper i matlagning eller är "falsk nybörjare". Du kan grunderna inom matlagning men behöver mer tips för att komma vidare.

KURSLEDARE
Fredrik Liebig har en gedigen erfarenhet som kock och har arbetat på många högklassiga restauranger i Sverige (Göteborg), Danmark, Frankrike och Schweiz. Han har även arbetat som metodlärare på Burgårdens utbildningscenter, varit krögare både i Sverige och utomlands samt matkonsult, receptutvecklare och skribent. Fredrik samarbetar med Svenska Fiskeriförbundet. Idag driver han även en catering- och evenemangsverksamhet i egen regi.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Matkostnad på ca 450 kronor/person tillkommer vilken betalas kontant till ledaren vid kurstillfället. Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursen så att ledaren kan inhandla råvaror till rätt antal deltagare. I vissa fall blir det mat över efter våra matlagningskurser. Ta därför gärna med en tom matlåda för att kunna ta hem eventuella rester.

BRA ATT VETA
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett