Tillbaka till Engelska

IELTS förberedelsekurs C1 - Nyhet

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

IELTS (International English Language Testing System) är utformad för att bedöma språkkunskaper av dem som behöver studera eller arbeta i en engelsktalande miljö. Denna kurs är en förberedelse för detta test

Innehåll
En förberedande kurs för IELTS. Den är lämplig för både akademiska och allmänna moduler. Syftet med kursen är att förbereda dig för testet IELTS, samt lära dig de strategier du behöver för att prestera bra i alla delar av testet. Kursen bygger på samtliga fyra moduler av testet: tala, skriva, lyssna och läsa.

Upplägg
Kursen går två gånger i veckan med femton sammankomster, samma klockslag. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Läxor kommer att delas ut varje vecka. Det är viktigt med självstudier för att göra framsteg under kursen. Du uppmuntras även att läsa och lyssna till media i det engelska språket. Regelbunden feedback kommer att ges på läxor och arbete i klassen.

Förkunskaper
B2 - C1 enligt Europeiska språkrådets nivåskala. Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest på www.medborgarskolan.se/spraktest

Kursledare
Georgios Tsarsitalidis är 30 år gammal och uppvuxen i Grekland. Han har många års erfarenhet av att undervisa och är legitimerad lärare med inriktning engelska. Han har tre masters, bland annat i Amerikansk litteratur och kultur. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Vi kommer att arbeta med ledarens egna framtagna material och övningar.

Bra att veta
I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Gratis kurser i svenska och samhällskunskap för dig som är asylsökande.
Free tuition in Swedish and Swedish Society for asylum seekers.

Mer information/ More information

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan