Tillbaka till Dans

Poledance - Nivå 2

 • Träna smidighet och taktkänsla
 • Få bättre kroppskontroll
 • Ha roligt

Poledance är en sport som kombinerar dans och akrobatik. Sporten har under de senaste åren utvecklats och ökat i popularitet världen över. Utövaren kommer arbeta med styrka, flexibilitet och uthållighet. Passen är anpassade till olika nivåer där eleven får tillgång till maximal utveckling. Det går utmärkt att efteranmäla sig och enbart betala för resterande tillfällen.

INNEHÅLL
Lektionerna kommer innehåller atletiska övningar som klättring, spins och olika typer av trix uppe på stängerna då både vilja och envishet kommer krävas. Koreografi till musik kommer även ingå.

KURSLEDARE
När Kajsa Brondin var tre år tog hon sina första balettsteg och som nioåring ägnade hon 20 timmar i veckan åt rytmisk gymnastik. Hon har skördat stora framgångar i sin sport. Som elvaåring gjorde Kajsa internationell debut och har tävlat i länder som Rumänien, Belgien, Polen, Danmark, Serbien och Norge. Med sig ifrån dessa resor har hon haft ett antal medaljer. Hon har blivit sjufaldig distriktsmästarinna, trefaldig Götalandsmästarinna samt tagit cirka 20 SM-medaljer. År 2010 deltog Kajsa i Svenska seniorlandslaget och erövrade då en guldmedalj som lag på Nordiska Mästerskapen.
Sommaren 2010 valde hon att avsluta sin aktiva karriär inom gymnastiken för att förkovra sig ytterligare i dansens värld. Hon har deltagit i olika dansföreställningar, salsakongresser och revyer. Kajsa har medverkat som dansare i Carmen på Malmö Opera. Under hösten 2012 spelade hon Victoria (den vita katten) i Underhållningspatrullens uppsättning av Cats i Kristianstad. Kajsa medverkade i produktionen av musikalen Trollkarlen från Oz under hösten 2015 på Kristianstad teater.

FÖRKUNSKAPER
Denna nivå kräver inga förkunskaper. Enbart viljan att lära sig!

BRA ATT VETA
Korta shorts är en fördel så att man inte glider av stången, annars valfri klädsel man kan röra sig i.

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan, Magasinsgatan 2 - Ingång På Baksidan, KRISTIANSTAD (Karta)
 • Ledare:
 • Start: den 19 september 2016
 • Dag och tid: Måndag 19:30-20:30
 • Kurstimmar: 10
 • Tillfällen: 10
 • Kursnummer: 83402
 • Pris: 1095 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan KRISTIANSTAD

Magasinsgatan 2 - Ingång På Baksidan, 29132 KRISTIANSTAD
Telefon: 075-241 68 50

Medborgarskolan Syd
Godtemplaregatan 18 B
28131 HÄSSLEHOLM

075-241 68 50
region.syd@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Kristianstad

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare