Tillbaka till Körsång

Du kan sjunga gospel med körledare Gabriel Forss

Succén är ett faktum!
Gabriel Forss leder vår jättekör med mottot att alla kan lära sig sjunga med den glädje som sången symboliserar. Under våren 2016 samlades 500 deltagare för att gemensamt höja sina röster. De låtar som tränas in framförs på en mäktig och glädjefylld avslutningskonsert.
Kören sjunger en mycket blandad repertoar med både typiska gospelsånger samt pop och rock och schlager. Detta får du inte missa!

”Gabriel och hans härliga energi gör gott för själ och hjärta”, säger Jeanette som har gått kursen.
Här hittar du fler röster från kören http://youtu.be/C81stwKlaN0?list=UULc-ZoFOYYdjLJyrmxzyFKA (en länk till vår YouTube-kanal)

INNEHÅLL
Så här ser en repetition ut:
Vi börjar med en lätt och kul uppvärmning av röst och kropp. Du får sträcka på dig och göra några roliga sångövningar.
Tillsammans läser vi igenom låttexten som du skall lära dig att sjunga. Gabriel sjunger före och hela kören sjunger efter.
Därefter lägger vi till några stämmor som Gabriel lär ut. Här väljer du själv vilken stämma du vill sjunga. Är du inte van sångare kan du välja melodin medan du som vill ha en större utmaning väljer en av stämmorna sopran eller tenor.
När vi lärt oss låten lägger vi till sist till lite enkel koreografi med klappar och några steg. Helt plötsligt har vi tillsammans skapat ett proffsigt körnummer. En upplevelse du inte kommer att glömma!
Låtarna varierar och vi sjunger allt från gospel, schlager och pop till gamla klassiker, ofta med en liten gospeltouch på låtarna.


FÖRKUNSKAPER
Du behöver inte ha några förkunskaper. Vi använder inga noter - utan allt lärs in på gehör.
Eftersom du kan välja att sjunga melodin eller någon av körstämmorna över eller under den, så kan du anpassa nivån efter dina kunskaper
Du kan välja att sjunga melodistämma eller stämmorna tenor och sopran vilket innebär att du kan anpassa nivån efter dina kunskaper.


KURSLEDARE
Gabriel Forss är känd från teveprogrammet "Körslaget" på TV 4 där han medverkar både som expertkommentator och körledare, som körledare kom han och hans Katrineholmskör tvåa. Dessutom är han ledare för soul- och gospel kören "One Voice" och var med i gruppen Blond som år 1997 vann Melodifestivalen med låten "Bara hon älskar mig".
Läs mer om Gabriel Forss på www.gabrielforss.com. /

Du hittar mer info om kören på http://www.dukansjungagospel.se/

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KONSERT
Kursen avslutas med en konsert där vi bjuder in en gästartist.
Tidigare gästartister har varit, Martin Stenmarck, Sarah Dawn Finer, Andreas Lundstedt, Anki Albertsson, Samuel Ljungbladh m.fl.

KURSMATERIAL
Finns i lokalen.

BRA ATT VETA
Vid kursstarten får du medlemskort, information om alla repetitionerna och datum för genrep och konsert. Du får sångtexterna i samband med respektive repetition.
Vissa uppskattar att ta med en sportflaska eller liknande med vattens samt en penna.
De olika sångerna och stämmorna finns tillgängliga, genom en inloggning, för alla körmedlemmar på http://www.dukansjungagospel.se/ - mer information om detta skickas/lämnas vid kursstart.

Du kan delbetala kursen på upp till tre gånger. Vill du delbetala meddela detta vid anmälan.

RABATT PÅ DANS- OCH SÅNGKURSER.
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial


.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan