Tillbaka till Trädgård

Anlägga egen köksträdgård och odla egna köksväxter

Tänk dig att kunna dra upp härligt färska, orangea morötter sprängfyllda med vitaminer från eget land att bjuda familjen på? Från jord till bord! Kom och få tips hur du planerar samt bygger upp en köksträdgård som du kan utnyttja året om.

Mål
Att lära dig anlägga en köksträdgård. Vad du ska tänka på? Hur mycket och vad vill jag odla?

Upplägg
Vi ger förslag och stöttar varandra. Roligt, hållbart, gott och nyttigt. Du får tips på växelvis växtodling, jord, öppet köksland kontra byttor och baljor m.m. samt hur du skyddar dig mot objudna gäster i ditt land.

Förkunskaper
Inga alls. En kurs för dig som kanske just blivit med trädgård eller som är mat- och trädgårdsintresserad.

Kursledare
Marita Asklöv är utbildad Trädgårdsmästare och driver Asklövs Trädgårdsdesign. Hon har lång erfarenhet och goda kunskaper att leda trädgårdskurser. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Kursen är endast teoretisk. Vi jobbar varje kurstillfälle med vår planering på papper.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare