Tillbaka till Matlagningskurser

Afterwork - Köttkunskap

Kött är en fantastisk råvara, men vad är egentligen bra kött? Hur ser det ut och vilka temperaturer är det som gäller? En spännande överkurs för er som vill fördjupa er i det bästa köttet

INNEHÅLL
Tillsammans med företaget Gröna Gårdar kommer ni att fördjupa er i köttkunskap med störst fokus på nöt och lamm men alla köttslag kan gås igenom. Vilket är bäst, vilket kött till vad, hur tillaga det på bästa sätt? Tider, styckdetaljer och långkok. Alla frågor välkomnas

Susanna har förutom 40 års yrkeserfarenhet studerat Måltidskunskap - Kött på Göteborgs Universitet. Därefter kommer ni att själva mala den perfekta hamburgaren med köttkvarnarna som ni steker, tillreder och avnjuter tillsammans

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs.

KURSLEDARE
Susanna Walfridsson är utbildad kock med lång internationell arbetslivserfarenhet från UD, handelsflottan, hotell samt skolan. Susanna har kompetensutvecklat sig under senare tid genom att studera bland annat näringslära, kött- och vinkunskap vid Göteborgs Universitet, hon har just varit på en studieresa med workshops om chark och kött i Schweiz, Italien och Tyskland. Susanna har i över tretton år hållit matlagningskurser, workshops, föreläsningar och provningar för Medborgarskolan och är en mycket omtyckt kursledare. Under hösten hittar du en mängd kurser med Susanna som ledare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
På Susannas kurser skapas alltid all mat från grunden med focus på säsong, närodlat och miljö
Matkostnad på ca 200 kronor/person tillkommer vilken betalas kontant till ledaren vid kurstillfället. Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursen så att ledaren kan inhandla råvaror till rätt antal deltagare.

Startdatum är alltid preliminärt. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Göteborg, Haga Östergata 12, GÖTEBORG (Karta)
  • Ledare: Susanna Walfridsson
  • Start: den 25 november 2016
  • Dag och tid: Fredag 17:30-21:15
  • Kurstimmar: 5
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 75489
  • Pris: 695 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Göteborg GÖTEBORG

Haga Östergata 12, 41301 GÖTEBORG
Telefon: 031-755 14 00

Medborgarskolan Göteborg
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

031-755 14 00
goteborg@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Göteborg

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett