Koreanska Nivå A2-B1

En maxad kurs med fler timmar och mer Korea! Korea är hett och inne! Med gangnam style och kimchi så toppar Korea listor världen över i form av mat, serier och musik. Lär dig ett av de snabbast växande språken och få del av ett land som utvecklas i rasande fart!

Innehåll
En kurs för dig som vill fortsätta med koreanska, du har fortfarande få grundkunskaper. Vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer bl.a. lära dig:

• Hälsa och säga adjö
• Fråga hur någon mår
• Ge och förstå vägbeskrivningar
• Be om något
• Handla i butik och på restaurang
• Veckodagar, klocka och tid.

Upplägg
Den här kursen omfattar 30 kurstimmar och varje tillfälle är 3x45 min+ eventuell paus. Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper
Nivå A2:
Förkunskaper motsvarande A2 innebär att du kan uppfatta huvudinnehållet i korta, tydliga och enkla budskap. Du klarar dig i vardagssituationer men vill bygga upp ditt ordförråd.
Du skall kunna engelska i tal och skrift då ledaren ibland använder engelska för att förtydliga grammatik. Du skall kunna läsa och skriva Hangeul, koreanska alfabetet. Du skall kunna grundläggande fraser såsom hälsningar, presentera dig själv och din familj osv. Vi använder kursmaterial på engelska. Om du inte kan eller känner till hangeul skall du söka till nybörjarkursen, där börjar vi från början med alfabetet och grunder.

Kursledare
Jag heter Helena Rosa Lim. Jag växte upp i Seoul, huvudstad samt största stad i Sydkorea, och koreanska är mitt modersmål. Jag har arbetat som språklärare i många år och har brunnit för att lära mig om andra kulturer så länge jag kommer ihåg. I kursen får du upptäcka det koreanska språket tillsammans med mig, men även koreansk kultur, till exempel mat, populärkultur och traditioner. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen kommer vi att arbeta med av ledaren framtaget material.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på http://www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder fortsättningskurser nästkommande termin. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Det är obligatorisk föranmälan på kursen och gruppen tar inte emot nya deltagare efter tredje tillfället.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare