Tillbaka till Skrivarcirkel

Skrivlust – hitta ditt kreativa skrivande!

Släpp loss din skrivlust! Lämna osäkerheten hemma och utmana dig själv att sätta tankarna på pränt. Hänge dig åt ordbruk och bokstavsskötsel och prova skriva i olika stilar och om olika ämnen. Det här är kursen för dig som har svårt att komma igång, men gärna vill skriva. Alla har något att berätta - lär dig skriva!

Innehåll
Du får prova på att skriva i olika stilar och om olika ämnen. Genom övningar, både skriftliga och muntliga, utvecklar du ditt skrivande, språk, dialoger och hur man bygger karaktärer. Kursledaren ger dig tips om hur du kommer igång och hur du fångar läsaren. Tillsammans diskuterar vi texternas innehåll, upplägg och ordval. Vi lär oss om och tränar på att ge och ta konstruktiv kritik. Vi triggar igång vårt kreativa tänkande och utvecklar vårt skriftspråk. Här får du skriva och berätta av hjärtats lust. Ingenting är rätt eller fel - låt fantasin flöda!

Upplägg
Kursen går en gång varannan vecka med fyra sammankomster, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. Skrivövningarna sker både under lektionerna och mellan sammankomsterna. Möjlighet finns att skicka in dina texter till kursledaren för feedback.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs - bara lust att skriva.

Kursledare
Adam Sjöborg är frilansjournalist och har tidigare arbetat för UNT. Adam skriver mycket själv och har studerat kreativt skrivande på Umeå Universitet. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta med dig din bärbara dator och laddare. Om du föredrar att skriva på papper, ta med dig block, penna och suddgummi. Vi kommer att arbeta med ledarens egna framtagna material och övningar.

Bra att veta
Detta är en skrivarkurs som hjälper dig att utvecklas och komma vidare i ditt skrivande. Med hjälp av skrivövningar som hjälper dig att komma loss i ditt skrivande fångar vi tillsammans njutningen i att skriva.

I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare