Tillbaka till Jakt, Viltvård

Jägarskolan intensivkurs november

Jägarskolan ger dig grundkunskaper som behövs för att avlägga Jägarexamen, som är obligatorisk för nya jägare. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna. Intensiv kurs med avslutande skrivning i direkt anslutning efter kursen! Sikta på jaktäventyr 2015.

Innehåll
För dig som snabbare vill genomföra din jägarexamen erbjuder vi en intensivkurs för teoridelen samt vägleder med tider för övningsskytte och skjutprov.
Vi inleder med en kvälls introduktion, med genomgång av materialet, förväntningar och studietips. Det är bra om du redan innan första tillfället har hunnit bekanta dig med kursböckerna och har läst igenom materialet. Då är du så mycket bättre förberedd.
Kostnad för studiematerial ca 700 kr, skrivning ca 250 kr, skjutövningar ca 500/tillfälle och skjutprov ca 350 kr tillkommer.

Upplägg
Eftersom det är en mycket intensiv kurs sker undervisningen i föreläsningsform. Läraren använder även annat material än böckerna. Kursen avslutas med teoretiskt prov för Jägarexamen. Därefter startar övningsskjutningsdelen.
Må 18.30-20.00 21/11 Genomgång av material och studiehandledning inför hemstudier)
Fr 13.00-20.00 25/11
Lö-sö 10.00-16.00 26-27/11
Skrivtillfälle en vardagkväll några dagar senare. Info vid kurstart.
Kurslokal; Medborgarskolans hus, centralt på Lidingö.

De praktiska proven som inte ingår i avgiften är uppdelade i tre delar; hagelgevärsprov, grundprov för kulgevär och högviltprov för kulgevär. Innefattar även genomgående säker vapenhantering. Hagelgevärsprovet består avståndsbedömning, lerduveskytte och skytte mot markmål. För kulgevär innefattar grundprovet precisionsskytte och högviltprovet skjutning mot stillastående och löpande älgfigur.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för vilt och natur. Det är dock viktigt att läsa in litteraturen i förväg.

Kursmaterial
Boken "Jaktens eldsjälar" ingår i avgiften.
Jägarförbundets kurslitteratur. Tre böcker, Jägarboxen, som köps via Jägarförbundet eller på Walter Borgs Jakt och vapenaffär på Kungsgatan. Böckerna kostar ca 900 kr.

Kursledare
Nils-Olof Olsson som är viltmästare och biolog har en lång och bred erfarenhet inom jakt, viltvård och natur.
Efter drygt 20 år som jaktvårdskonsulent i Värmland har han sedan i 20 år jobbat centralt inom Jägareförbundet som bl a bitr. riksjaktvårdskonsulent, och administrativ chef. Nils-Olof har också varit sekreterare i viltforskningskommittén samt har varit ringmärkare och platschef på Ottenby fågelstation.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Skapa dukar, stolsitsar, gardiner, mattor - ett avkopplande och härligt hantverk. För nybörjare och mer erfarena.

Vi har kurser för dig som vill komma närmare både ditt djur och vår underbara natur!

Spela med oss! Såväl vuxna som barn kan spela enskilt eller i grupp. Vi har sång, gitarr, piano, trummor med mera.
Välkommen

Du får som Medborgarskolans kursdeltagare 5% rabatt på böcker hos Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om rabatten här.