Tillbaka till Teckning

Teckning nybörjare- dagkurs

Tecknandet utgör grunden till allt bildskapande, och här får du chansen att lära dig teckna oavsett tidigare erfarenheter. Utveckla ditt bildseende och träna på olika tekniker för att få dina bilder som du önskar, oavsett tidigare erfarenhet. Vi börjar arbeta med perspektivlära, kroppens och ansiktets proportioner, skuggning och konturlära med främst blyerts och kol.

Innehåll
Vi lär känna vårt material som blyertspennor med olika mjukhetsgrad och kol, och lär oss olika nya sätt att hantera dessa material. Vi arbetar med perspektivlära, kroppens och ansiktets proportioner, skuggning, konturlära etc.

Upplägg
Vi gör många gemensamma övningar och vid varje tillfälle arbetar vi med ett speciellt tema. Du som vill söka till konstutbildningar har i slutet på kursen en fin portfölj med dina färdiga arbeten.
Vi träffas 4 gånger

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som tecknat tidigare. Undervisningen sker efter deltagarnas olika förutsättningar.

Kursmaterial
Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver bl.a. blyertspennor i olika storlek, tjockhet och block med skisspapper. Kontakta oss om du vill veta mer. Som kursdeltagare har du 10% rabatt på konstnärsmaterial på Happy Homes, i Torsvik, vid uppvisande av elevkort.

Utvecklingsmöjligheter
Du kan med fördel gå flera terminer och utveckla ditt eget uttryckssätt. Det finns många olika moment att arbeta med och fördjupa dig inom.
Varje vår har vi en elevutställning där alla våra deltagare får chans att ställa ut sina konstverk. I april 2012 var vi för första gången med i Lidingö konsthelg med många besökare som kunde njuta av utställningen.

Bra att veta
Alla våra målerikurser hålls i vår målerilokal på Pyrolavägen 11, vid Skärsätra torg.
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Önskar du delbetala kursen? Ring 08-767 27 57, 010-157 63 95 eller ange detta i noteringsfältet vid din webbanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Skapa dukar, stolsitsar, gardiner, mattor - ett avkopplande och härligt hantverk. För nybörjare och mer erfarena.

Spela med oss! Såväl vuxna som barn kan spela enskilt eller i grupp. Vi har sång, gitarr, piano, trummor med mera.
Välkommen

Vi har kurser för dig som vill komma närmare både ditt djur och vår underbara natur!

Du får som Medborgarskolans kursdeltagare 5% rabatt på böcker hos Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om rabatten här.