Tillbaka till Fotografi och film

Lär dig din systemkamera

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Den digitala systemkameran är ett kraftigt verktyg fyllt med funktioner och finesser. Genom att ha kontroll över hur en bild ska exponeras rätt, hur ljuset påverkar bilden samt de viktigaste digitala funktionerna, har du en stadig grund att stå på när du vill lämna autoläget och själv styra resultatet så du får bilder som är fulla av liv och känsla.

FÖRKUNSKAPER
Du behöver inga förkunskaper inom fotografi, du gillar bara att fotografera.

INNEHÅLL
Vi går igenom kamerans olika funktioner, hur du använder dem, grundläggande bildkomposition, samt olika begrepp som histogram, vitbalans, bländare, skärpedjup, slutartid, ISO och brus.
För att kunna förbättra, ändra och anpassa dina bilder går vi även igenom de mest grundläggande och mest användbara funktionerna i bildredigeringsprogrammet Photoshop Elements.

UPPLÄGG
Vi varvar teori och praktik och gör uppgifter både på lektionstid och däremellan.

LEDARE
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterial är deltagarnas egna bilder och ledarens bilder.

BRA ATT VETA
Preliminärt startdatum - invänta alltid din kallelse till kursen eller följ den här på webben där vi hela tiden uppdaterar med nya startdatum om en kurs blir framflyttad i tid!
Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0340-194 95

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett