Tillbaka till Data

Smartphone Google Android media/nyhetsmedia appar

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Så lär du dig att konsumera gammelmedia i nya tider med din smartphone.Vi utprovar saker som mediernas egna appar samt TuneIn, SvtPlay m m. Vi provar att få nyheter först av alla. Du har Android-telefon och viss vana.

Innehåll
Smartphonekurs med inriktning media/nyhetsmedia.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 3 veckor.

Förkunskaper
Du känner sedan tidigare till de vanligaste funktionerna i din mobiltelefon som att skicka SMS, telefonbok, inställningar och ringsignaler.
Du har Android-telefon och viss vana.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ta med egen manual.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Kursen vänder sig i första hand till dig som vill lära dig mer om Google Android (exempelvis Sony-Ericsson Xperia och HTC).

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan