Tillbaka till Matlagningskurser

Afterwork - Dim Sum

I södra Kina, i den kantonesiska regionen, är det vanligt med en typ av brunch som heter Dim Sum. Rätterna serveras med kinesiskt te och måltiden delas med vänner eller familj. Lär dig mer om detta sociala sätt att äta på av vår inspirerande kinesiska kursledare Wei Li!

INNEHÅLL
Kursen inleds med en teoretisk genomgång av den kinesiska matkulturen och vilka Dim Sum som finns. I mindre grupper provar vi sedan att laga olika sorters Dim Sum samt en dessert. Kurskvällen avslutas sedan med en provsmakning av våra olika sorters Dim Sum.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Wei Li är född och uppvuxen i södra Kina och har bott i Sverige i 5 år. Hon har ett stort intresse för mat och matlagning och har tidigare arbetat som kursledare i kinesiska och i kinesisk matlagning i Jönköping. Wei Li brinner för att hjälpa fler att upptäcka äkta kinesisk mat och för att lära ut hur man enkelt kan laga de goda rätterna hemma.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Matkostnad på ca 150 kronor/person tillkommer vilken betalas kontant till ledaren vid kurstillfället. Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kursen så att ledaren kan inhandla råvaror till rätt antal deltagare.

BRA ATT VETA
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning