Tillbaka till Konsthantverk

Tenntrådsbroderi

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Att sy tenntrådsbroderier är ett roligt och vackert hantverk, som är en viktig del av den traditionella samiska slöjden.

Innehåll
Med inspiration från samerna får du lära dig att göra armband, klockarmband, örhängen, hårspännen, diadem, börser och väskor. Du lär du olika flättekniker och grundteknik för broderi och hur du syr. Vi använder även pärlor ihop med tenntråden.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 8 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare, de delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för!
Jag heter Malin Eliasson och är 41 år gammal och har bott i Sundsvall i nästan hela mitt liv, varav 30 år på Alnö där jag fortfarande huserar. Jag är utbildad distriktssköterska och arbetar sedan 9 år tillbaka på Alnö vårdcentral. Sen ett år tillbaka är jag även skolsköterska på halvtid.

Gick estetisk/praktisk gymnasieutbildning och därefter två år på Sundsvalls konstskola, KOMS. Efter några år inom datayrket (som jag halkade in på) valde jag att utbilda mig till sjuksköterska och har sedan vidareutbildat mig till specialistsjuksköterska och där är jag idag. Trots mitt yrkesval inom vårdyrket så har det kreativa alltid funnits vid sidan om.

Jag bor i ett stort rött hus med min man, tre söner och en hund.
På fritiden tränar jag gärna, jag är mycket ute i skog och mark och "pysslar" såklart en hel del med både tenntrådsarmband och annat.
Har även en fjällstuga som vi åker till året runt och njuter av de olika årstiderna. Vandring, skidåkning och fjälluft gör mig gott!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har också kurser i bl.a Teckning & Måleri, Klädsömnad, Träslöjd och Vävning.

Bra att veta
Detta är en intresseanmälan. Kursen har för närvarande inget planerat startdatum, när tillräckligt många har anmält sig återkommer vi till dig med frågan om du vill vara med, tackar du ja, blir din anmälan bindande. Du får då en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Du har väl inte missat Medborgarskolans galleri?
Galleri Granen är en mötesplats för samtidskonsten i Sundsvall och drivs sedan starten 2009 av Medborgarskolan.

Följ Granen

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook