Tillbaka till Tyska

Tyska nybörjare

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till Europas nästa största språk
  • Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner

Tyska talas av ca 150 miljoner människor i huvudsak i Tyskland, Österrike och Schweiz. 40 % av Sveriges export går till Tyskland.

INNEHÅLL
Kursen ger en bra kunskapsbas i uttal, ordförråd och grammatik för att kunna förstå och göra dig förstådd av vardagliga språket.

UPPLÄGG
Kursen använder sig av Berlitz kursmaterial, tyska för nybörjare. Efter genomgått kurs skall du kunna presentera dig själv och andra, fråga efter vägen, ge information, köpa saker, beställa något att äta och dricka, säga var du arbetar, berätta om din familj. Du kan tala om vad klockan är, vilken månad, vilken veckodag och räkna från ett till hundra mm. Tonvikt lägges på förståelse och att kunna utrycka sig. Enkel grammatik kan förekomma.

FÖRKUNSKAPER
Inga

KURSLEDARE
Eddie Hofmann
Kursledaren är född i Zürich och har tyskan som modersmål. Han har skrivit och publicerad satiriska noveller och poesi. Han är medlem i Pro Litteris, en förening för schweiziska författare. (Schweizerische Urheberrechtsgesellschaft für Literatur)
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Berlitz kursmaterial, tyska för nybörjare

BRA ATT VETA
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0300-69 01 70

Lokalkontor i Region Väst

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett