Tillbaka till Hälso- och sjukvård

Föreläsning: Kemikaliebanta ditt hem - en guide för nybörjaren


-Oavsett om jag pratar med vänner, föräldrar på öppna förskolan eller är ute och föreläser är det ofta samma frågor som försvårar giftminimering av hem och förskolor. Och när det blir svårt försvinner motivationen sakta men säkert. Men är det något jag tror på så är det att vi alla måste hjälpas åt i den här frågan. Vi har ingen rättvisande auktoritet att följa. Lagstiftare, tillverkare och forskare står alla med sina egna utmaningar och vi konsumenter blir lämnade i ovisshet. När man har klickat på vartenda sökresultat och plöjt alla böcker på ”it-listan” inom giftminimering så står det ganska klart att forskare och sakkunniga återkommer till samma ämnen som har allra störst påverkan på kropp och miljö. För er som är intresserade av summeringen har ni nu möjlighet att få en guidning i hur man reducerar mängden gifter i hemmet med fokus på barnen och kroppen. I föreläsningen ”Kemikaliebanta ditt hem” ger jag handfasta tips till dig som vill minska på kemikalierna hemma. Du får lära dig vilka åtgärder som verkligen gör skillnad och vad som kan balanseras med nya perspektiv.

Therese är kemist och arbetar med Giftfria förskolor i företaget Kemikalieklok.nu som hon driver tillsammans med sin kollega Rickard. Therese har genom kurser och hembesök hjälpt många till ett hälsosammare hem och en friskare kropp. Hon berättar förståeligt, balanserat och matnyttigt om det mesta som rör barn och kemikalier. www.kemikalieklok.nu

Pris Föreläsning: 130kr

MÅLGRUPP:
Barnföräldrar, förskola personal alla som träffar och umgås med barn.

Varmt Välkomna till denna så livsviktiga föreläsning!!!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker

Rabatt på sjölivskurs och båtförsäkring

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor