Tillbaka till Fotografi och film

Mobilfotografering

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Tar du mycket bilder på mobilen? Men du blir inte helt nöjd med dem? Då kan denna kurs ge dit lite tips och trix för att kunna ta bättre bilder.

Innehåll
En bra komposition framhäver och förstärker innehållet. Med rätt bildtänkande, komposition, färger, ljus m.m. kan du förmedla så mycket mer i dina bilder.

Upplägg
Kursen är teoretisk och praktisk. Vi fotar och lär oss därigenom hur ljus och annat samverkar för att bilden ska bli bra. Ta med din egna smart telefon som du kan ta bilder med.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs bara intresse att fota.

Kursledare
Viktor Fordell gick fotolinjen på Kulturama 2010-2012. Efter det tog han sin kandidat i fri konst på Konstfack. I sin egna praktik så gör Viktor fotobaserade collage och installationer som han har ställt ut på gallerier som Belenius/nordenhake, Grundenmark Nilsson, Bon Gallery m.m.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ta med din egna telefon (laddad) till kursen.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

För företag

Kurser för företag

Vi sätter ihop kurser för dig och dina anställda utifrån era behov och önskemål! Rena fotokurser eller kurser i bildbearbetning.

Kontakta:
Margareta Eriksson
margareta.eriksson
@medborgarskolan.se

Grundkurs i Photoshop, InDesign och Illustrator

Vi träffade Oscar och ställde några frågor om kursen och hur det är att vara kursledare.

Läs intervjun

Är ni ett gäng som vill träffas och lära er mer om ett ämne kan ni starta en egen studiecirkel. Möjligheterna är många och näst intill obegränsade!

Starta egen studiecirkel

Med ett presentkort från Medborgarskolan kan mottagaren själv välja och vraka från vårt breda utbud av kurser och föreläsningar.

Ge bort ett presentkort