Tillbaka till Övrig textilslöjd

Tovning Nybörjare

Detta är en kurs för dig som är nyfiken på ull och som vill lära sig en traditionellt gammal hantverksteknik med många möjligheter. Du filtar, formar och dekorerar ull med hjälp av bland annat vatten, såpa och filtnålar.

Helgkurs 8 o 9 oktober Lö o Sö 10.00 - 16.00.

INNEHÅLL
Vi går igenom grunden i våttovning, rulltovning och även lite torrtovning med filtnål. Vi provar på att göra ett dekorerat tygstycke som t ex kan användas till sittunderlag. Vi provar även att göra blommor, smycken mm. Låt fantasin flöda.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Åsa Edberger Benannal började att tova för 18 år sedan. För Åsa är ullens möjligheter gränslösa och det finns hela tiden något nytt att upptäcka. Ullen är underbar!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

KURSMATERIAL
Materialkostnad tillkommer. Ofärgad och färgad ull samt silkesfibrer kan köpas av ledaren på plats men tag gärna med egen ull, fibrer i olika material, garn, tunna glesvävda tygbitar, spetsar och pärlor för dekoration. Filtnålar finns att låna.


BRA ATT VETA
Medtag matsäck för litet lunchuppehåll micro och kylskåp finns.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor