Tillbaka till Matlagningskurser

Stockholmsvegetarian

Växtbaserad kost som inte nödvändigtvis utesluter fisk, fågel och kött till 100 %, men som utgår från växtriket och använder animalier som tillbehör, snarare än tvärtom.
En klimat- och hälsomässigt klok kost, men utan att man behöver ställa sig i ett fack och ta farväl av något i kosten för alltid. Lustfylld och rolig! Bli flextarian!

Innehåll
Det lagas ett antal rätter efter recept som funkar för dig som vill tona ner på köttet och inte riktigt vet hur? Du får massor av inspiration och tips från Ulrika.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Tre tillfällen med start onsdag 9/11, därefter 16/11 och 23/11. Kvällarna avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska. Du tar hem det som inte äts upp!

Förkunskaper
Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare
Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut boken "Good mood food". Läs gärna mer: www.rasmart.se

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser