Tillbaka till Data

Excel grundkurs

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Excel 2010/ 2013 är ett fantastiskt kalkylprogram! Det handlar så klart mycket om ekonomi och matematik men programmets alla funktioner sträcker sig långt mer än så och oavsett din bakgrund tror vi på Medborgarskolan att du kommer få stor nytta av vår kurs både i hemmet och på jobbet. Denna kurs i Excel blandar genomgångar med uppgifter, allt för att du ska behärska de flesta grundläggande funktionerna och lite till.

INNEHÅLL
1. Introduktion
2. Skapa en kalkyl
3. Redigera och formatera
4. Arbeta effektivt med kalkyler
5. Formler, fel och funktioner
6. Diagram i Excel
7. Bilder, figurer och objekt
8. Utskrift och distribution
9. Urval i listor och register
10. Skapa och ändra lista
11. Formulär
12. Sammanfatta och sammanställa

Kom ihåg att det är deltagarna som tillsammans med kursledaren tar fram innehållet så är det något speciellt du vill lära dig eller ha hjälp med - säg det! Så kommer det med i kursen.

FÖRKUNSKAPER
Grundläggande data- och Internetvana erfordras!

KURSMATERIAL
Vi använder oss av Behandlade ords bok Kalkyl, diagram och listor i Excel 2013. Den finns på plats vid första kurstillfället o faktureras separat, ca 200 kr.

KURSLEDARE
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

FÖRETAG
Kursen är även anpassad till dig företagskund! Du som företag kan också få en skräddarsydd utbildning.Hör av dig till oss så ordnar vi det.

BRA ATT VETA
Vi försöker alltid pussla så att våra kunder får gå kurs hos oss! Kurstiden och startdatum kan komma att ändras men endast vid förfrågan och endast om det passar övriga kursdeltagare. Vi ser hellre att du anmäler ditt intresse än att du väljer bort oss pga att tiderna inte passar dig.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare