Tillbaka till Matlagningskurser

Smart mat för den late kocken, vegetarisk

Har du svårt att få tiden räcka till på vardagarna? Vill du laga mat från grunden men samtidigt inte spendera hela kvällen vid spisen så är detta kursen för dig! Vi lagar smart mat som räcker hela veckan, som tillåter dig äta varierat och näringsrik mat, lagad från grunden.

INNEHÅLL
Under ett par intensiva timmar lagar vi vegetariska rätter som ska underlätta din vardag. Du får lära dig hur ett par enkla förberedelser kan underlätta för hela veckans middagar och vilka genvägar som kan spara mycket tid. Vi lagar olika såser, tillbehör och komponenter som tillsammans kan bli en stor variation av färdiga måltider. Vi lär oss vilken mat som går bra att laga på förhand, vad som kan vara bra att ha färdigt i frysen samt hur man sparar tid i köket utan att ta till halvfabrikat. Tillsammans avnjuter vi sedan de rätter vi lagat, och med dig hem får du recepten får kursen, eventuella rester och förhoppningsvis en stor dos inspiration inför framtida vardagsmiddagar.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Ulrika Lindström har alltid haft ett passionerat förhållande till matlagning. Hon har arbetat ett par år inom restaurangbranschen, bland annat som tapaskock, men har främst sitt personliga intresse att tacka för sina kunskaper. Tillsammans med henne får du en rolig stund i köket och Ulrika hoppas entusiasmera dig att våga ta ut svängarna och ha roligt när du lagar mat

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Matkostnad på ca 150 kronor/person tillkommer och betalas till kursledaren vid kurstillfället. Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kurstillfället så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare.

BRA ATT VETA
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning