Tillbaka till Matlagningskurser

Indisk vegetarisk mat

Indisk vegetarisk kost är baserad på frukt och grönsaker med eller utan mejeriprodukter eller ägg och med undantag av kött.
Att äta mat tillsammans i Indien är lite av en social njutning där man brukar äta med fingrarna som hjälper dig "känna" maten vilket gör upplevelsen starkare och du känner sammanhanget med själen, inte bara matsmältningssystemet!

Innehåll
Vår kock Jonas väljer ut de bästa råvarorna och komponerar en god vegetarisk måltid. Det finns en mängd kryddor att botanisera bland. Vanliga kryddor som används och odlas över hela Indien, både i norr och söder, är gurkmeja, koriander, kummin, chili, peppar, lagerblad, bockhornsklöver, fänkål, kanel, kryddnejlika, kardemumma, ingefära, vitlök, senap, saffran, asafoetida och garam masala.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Ni pratar indisk mat och lär er mycket om olika råvaror och vad de används till. Kvällen avslutas med en gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas vurmar särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. Under hösten hittar du en mängd kurser med Jonas Arbman som ledare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i priset till ett värde av ca 150 kr.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Jonas Arbman
  • Start: den 13 november 2016
  • Dag och tid: Söndag 13:00-16:30
  • Kurstimmar: 5
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 8011
  • Pris: 995 kr

Fullsatt

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

"Lugn mage med god mat" är titeln på Sofia Antonssons senaste bok. En kokbok för alla med oroliga magar. Kom och lyssna, få råd och handfasta tips hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs.

22/9 och 17/11

Läs mer och anmäl dig här

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser