Tillbaka till Jakt, Viltvård

Jägarskolan Intensivkurs, 4 dagar samt skrivning

Jägarskolan ger dig grundkunskaper som behövs för att avlägga Jägarexamen, som är obligatorisk för nya jägare. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna. Intensiv kurs med avslutande skrivning i direkt anslutning efter kursen! Sikta på jaktäventyr i skog och mark 2016.

Innehåll
För dig som snabbare vill genomföra din jägarexamen erbjuder vi en intensivkurs för teoridelen samt vägleder med tider för övningsskytte och skjutprov.
Vi inleder med en kvällsintroduktion med genomgång av materialet, förväntningar och studietips. Det är bra om du redan innan första tillfället har hunnit bekanta dig med kursböckerna och har läst igenom materialet. Då är du så mycket bättre förberedd.
Kostnad för studiematerial ca 900 kr, skrivning ca 250 kr, skjutövningar ca 500 kr/tillfälle och skjutprov ca 350 kr tillkommer.

Upplägg
Eftersom det är en mycket intensiv kurs sker undervisningen i föreläsningsform. Läraren använder även annat material än böckerna. Kursen avslutas med teoretiskt prov för Jägarexamen. Därefter startar övningsskjutningsdelen.
To 18.30–20.00 20/10 Genomgång av material och studiehandledning inför hemstudier)
Fr 13.00–20.00 28/10
Lö–sö 10.00–16.00 29-30/10 Skrivningstillfälle preliminärt tisdag veckan efter.

De praktiska proven som inte ingår i avgiften är uppdelade i tre delar; hagelgevärsprov, grundprov för kulgevär och högviltprov för kulgevär. Innefattar även genomgående säker vapenhantering. Hagelgevärsprovet består av avståndsbedömning, lerduveskytte och skytte mot markmål. För kulgevär innefattar grundprovet precisionsskytte och högviltprovet skjutning mot stillastående och löpande älgfigur. Uppskjutningen måste deltagaren anmäla själv till skjutbanan.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för vilt och natur. Det är dock viktigt att läsa in litteraturen i förväg.

Kursmaterial
Boken "Jaktens eldsjälar" ingår i avgiften.
Jägarförbundets kurslitteratur. Tre böcker, Jägarboxen, som köps via Jägarförbundet eller på Walter Borgs Jakt- och vapenaffär på Kungsgatan. Böckerna kostar ca 900 kr.

Kursledare
Nils-Olof Olsson som är viltmästare och biolog har en lång och bred erfarenhet inom jakt, viltvård och natur.
Efter drygt 20 år som jaktvårdskonsulent i Värmland har han sedan 20 år jobbat centralt inom Jägarförbundet som bland annat bitr. riksjaktvårdskonsulent och administrativ chef. Nils-Olof har också varit sekreterare i Viltforskningskommittén samt har varit ringmärkare och platschef på Ottenby fågelstation.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Nils-Olof Olsson
  • Start: den 20 oktober 2016
  • Dag och tid: Torsdag, fredag, lördag, söndag 18:30-16:00
  • Kurstimmar: 27
  • Tillfällen: 4
  • Kursnummer: 8020
  • Pris: 3595 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Snart lockar den klara höstluften oss ut i naturen! Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering! Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen.

Läs mer om våra kurser utomhus

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Gå en av våra diplomutbildningar! För dig som vill byta yrke eller inriktning!

Läs mer