Tillbaka till Keramik

Drejning

Intensiv kurs med drejning en hel dag. Syftet med kursen i drejning är att lära sig tekniken utan att ha för avsikt att spara det färdiga föremålet. Varje deltagare får disponera en drejskiva hela tiden. Helgkurs 17 april.

Innehåll
Vi drejar högt, lågt, stort, smått, pipar, dreja på klös, beroende på hur mycket du kan sedan tidigare eller om du är nybörjare. Varje deltagare får tillgång till en elektrisk drejskiva under hela kursen.

Upplägg
Helgkurs 16 oktober klockan 11.00-16.00.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs! Alla är varmt välkomna både nybörjare och du som redan provat på.

Kursledare
Ditte Maria har varit kursledare/lärare under många år både för vuxna och barn, är utbildad keramiker och har även en egen ateljé.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Syftet med kursen är att INTE spara det man gör, man får dock spara ett par alster om man vill? Då bränner och glaserar ledaren för 65,- kg eller 30,-/kg om man inte sparar det man gör.

Vi reserverar oss för prisändringar.


Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Det finns många keramikkurser på olika veckodagar att välja på där du kan fortsätta att dreja och få dina saker brända.

Bra att veta
Det blir ett kort lunchuppehåll på kursen så tag med något enkelt att äta. Medborgarskolan bjuder på kaffe. Medtag: förkläde.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan